Llibres i art per la vall del Mesquí « Lo finestró del Gràcia

Llibres i art per la vall del Mesquí

El dia 25 de juliol, dins dels actes de la Setmana Cultural de la Torrocella/Torrecilla de Alcañiz i a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament, Artur Quintana va presentar el llibre  Si les pedres parlaren… de José Miguel Gràcia i Jesús Pallarés, fent esment a la voluntat d’apropar a tots els aragonesos les tres llengües pròpies d’Aragó —la Torrocella, a tres km de la Codonyera, és un poble de parla castellana—, mitjançant les traduccions o les publicacions bilingües o trilingües. En el cas de Si les pedres parlaren…, (amb pròleg de Ramon Mur), el mateix autor va fer la traducció del català al castellà, o a la inversa en algun cas. José Miguel Gràcia, mitjançant la projecció en “power point” d’unes quantes ermites, va llegir els corresponents poemes que van ser molt ben acollits pel públic que omplia de gom a gom la sala. Després en el mateix espai José Miguel Gracia va presentar la seua exposició “Versos en color” fent un recorregut per tots els quadres i llegint els poemes de cadascun dels espais o finestretes. Tot i que s’havia fet una traducció al castellà de tots el poemes, després de l’acte, algunes persones varen voler rellegir-los en català.

A finals de juliol va veure la llum el llibre Pasqual Andreu, lo Florit (Lo Floro en vers)de José Miguel Gràcia, editat per l’Instituto de Estudios Turolenses (Col·lecció Lo Trinquet, volum 3). Més de dues centes deu pàgines de poemes i cobletes amb dibuixos de Jesús Pallarès d’aquest personatge tan popular, singular i llegendari de la Sorollera. Artur Quintana n’és el director de la col·lecció, el disseny de Carles Terès i la producció gràfica Terès&Antolín.

Fins a finals de setembre Jesús Celma de la Codonyera i soci d’ASCUMA tindrà exposades la  col·lecció de fotografies “Moments en el temps” a l’Hotel La Parada del Compte” (Torre del Comte).  La exposició va està inaugurada el passat 30 de juliol, amb unes paraules tendres i directes de Ramón Mur, lloant la personalitat i l’obra d’en Jesús Celma, dirigides als amics i públic en general que ens hi vam reunir. Parlà també l’artista i la directora de l’establiment.

El 14 d’agost, a la Codonyera, es presentarà el llibre Facultades y oficio de zuquerero. Resolís, helados y otras cosas…, recull i edició a càrrec de José Ramón Molins —soci d’ASCUMA—  i Miguel Sanz.

Organitzada per Ramón Mur i l’Associació Cultural Amigos del Mezquín, el passat día 15 d’agost, tindrà lloc a la casa Membrado de Bellmunt, l’habitual jornada anyal de lectura pública. En aquest cas es llegirà Apuntes biogràficos acerca del insigne médico D. Andrés Piquer y Arrufat, natural de Fórnoles (Teruel) y médico que fué de S. M.  de Saturnino Arrufat.

                                                                                                                                                         Lluís Roig

Llibres i art per la vall del Mesquí « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja