La Consellera Serrat i la Llei de Llengües « Lo finestró del Gràcia

La Consellera Serrat i la Llei de Llengües

Poc abans de començar la Comissió d’Educació de les Corts d’Aragó d’ahir, la Consellera d’Educació, Universitat, Esport i Cultura, Dolores Serrat, anuncià, entre altres coses, pel que fa a l’àrea de Cultura, que té com a prioritat la reforma de la Llei de Llengües, que, segons va afirmar, anirà dirigida a protegir les modalitats lingüístiques pròpies de la Comunitat “però sense imposar l’anomenada normalització de l’aragonès i del català “.

Com s’atreveix la senyora Serrat, catalanoparlant, a voler canviar la Llei per protegir les modalitats lingüístiques? S’ha llegit la Llei? Què s’ha de fer per protegir més encara les modalitats més enllà d’allò que s’estableix a la Llei? Per què no demana l’opinió del Consell General de Llengües, abans de parlar d’aspectes tècnics lingüístics?

A quines llengües pertanyen les modalitats lingüístiques d’Aragó? No l’haurà donat per pensar que cadascuna de les modalitats són llengües diferents? Sap que la Constitució Espanyola obliga a la cooficialitat de totes les llengües pròpies? Quin merder, oi? El PAR està d’acord amb el que vostè ha manifestat?

Senyora Serrat, li convindria saber la diferència entre normalització i normativització, és possible que l’ajudaria en les seues decisions, o potser no.

Aprofitant l’avinentesa, quan pensa la Consellera convocar els  premis literaris de la DGA (Lletres Aragoneses Guillem Nicolau, Arnal Cavero  i Miguel Labordeta. Aquesta convocatòria sí que és prioritària i urgent. Una petita precisió, pel que fa al Guillem Nicolau i a l’Arnal Cavero: sempre s’han convocat fent esment a treballs en català i aragonès i a les seues modalitats. El Miguel Labordeta, per contra, no contempla les modalitats del castellà

Cregui’m, senyora Consellera, si no vol fer el ridícul, demano l’opinió del Consell de Llengües. Les llengües no són, ni de dretes ni d’esquerres, encara que es puguin utilitzar per guanyar vots. També l’aniria bé fer cas a la Real Academia Española de la Lengua, a l’Institut d’Estudis Catalans, a la Comissió Europea, a filòlegs, lingüistes, escriptors, acadèmiques, a qualsevol científic, etc., etc. Sisplau, no li pregunti al seu Director de Cultura, li dirà que ja es veu a primera vista. També li dirà que la Llei és d’esquerres com l’art, el cinema, la pintura…La Consellera Serrat i la Llei de Llengües « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja