La Mala Freixura: Franja: ¿Que el saben aquell que diu que el Duran i el Lleida…

¿Que el saben aquell que diu que el Duran i el Lleida…

¿Que el saben aquell que diu que el Duran i el Lleida viatjaven en autocar de Cervera a Girona per l’Eix Transversal?


D’esquerra a dreta, Duran i Lleida.

Doncs portaven ja mitja hora de ruta asseguts l’un al costat de l’altre i encara no s’heven dit res. De sobte, el Duran, per mor de trencar el gel, li diu al Lleida:

—Hola, me dic Duran, i vostè?
—Lleida.
—No, que no li pregunto d’on és, sinó com se diu.
—Això he dit, que me dic Lleida. I sic de la Franja de Ponent, sinyor Duran.
—De la Franja de Ponent? Jo la conec un poc. Formada per les comarques de la Ribagorça, la Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya, és la part d’Aragó on se parla català. Gent serenya, la de la Franja. I molts franjolins universals, a la Franja:Joaquim MaurínPau GargalloJesús Moncada
—Aaaah!
—I de quin lloc de la Franja és vostè, sinyor Lleida?
—Eh? Jo sic d’Alcampell, sinyor Duran.
—Gran lloc Alcampell. Amb una població de 782 habitants, és l’únic lloc de la Franja que ha canviat el nom traduït castellà pel nom original català. Ho va aconseguir Josep Anton Chauvell quan eva regidor de Cultura. Ara n’és l’Alcalde i ha creat l’únic web municipal en català que hi ha a Aragó. Bon escriptor, Josep Anton Chauvell. Bona delegada d’Agricultura, l’alcampellenca Cristina Bosch. Bons gelats, a Alcampell.
—Aaaah!
—Sí.
—Aaaah! Eeeeh… I vostè, sinyor Duran, és de…
—Jo sic de Convergència i Unió.
—Aaaah! Eeeeh… Cosa estranya Covergència. Eeeeh… Cosa curiosa Convergència. Eeeeh… Molts convergents a Convergència. Molt bones les lents convergents. Molt bo el nom rapero de la candidatura Gent Convergent pel Municipi de Tremp. Molt bo el seu eslògan raperíssim “Gent Convergent pel Municipi de Tremp, la teua força a l’Ajuntament”. Oh, yeah, my brother! Va ser al 1999. Va ser quan al Verdeny (duf duf)CiU el tractà amb desdeny (duf duf) i ell, amb molt de seny, (duf duf) digué “Jo sic ferreny(duf duf) i us guanyo al meu terreny”. Oh, yeah, yeah!… Eeeeh… De quina part de Convergència i Unió és vostè, sinyor Duran?
—Jo sic d’Unió.
—Ah, doncs molt bona la unió de Catalunya amb Espanya!!!
—Escolte, sinyor Lleida, no sé de què se’n fot vostè: Unió defensa la pertinença de Catalunya a Espanya.
—I Convergència?
—Mmmm… També, també.
—Oh, yeah! Dallonses… Me pareix que mos n’hem anat a un altre acudit.

P. S.: En eugènica versió original i en eugènica versió original.

mitjançantLa Mala Freixura: ¿Que el saben aquell que diu que el Duran i el Lleida….