4
102011

La nova Conselleria de Cultura d’Aragó està sembrant el pànic sobre les denominacions que utilitzarà per al català i l’aragonès. El Director Vadillo, de Patrimoni Cultura, sota on hi havia Patrimoni Lingüístic, s’ha oposat històricament a que el català es parla a la Franja i a la mateixa existència de l’aragonèsLa Consellera, per contra, defensa l’existència del català i s’oposa a l’existència de la llengua aragonesa.

Ara només faltaven aquells que neguen l’existència del català i defensen l’aragonès. I per això hi ha la FACAO. Una nova adquisició, de la que es desconeix procedència i activitat, María José Blanc, com a Portaveu de la Plataforma No Hablamos Catalán, hereva occidental de la FACAO, ha demanat tanda per entrar als despatxos de la Conselleria:

Reuniones con el Director General de Cultura y con la Consejera de Cultura

Por otro lado, la Plataforma Aragonesa No Hablamos Catalán informa de que recientemente ha solicitado sendas entrevistas con el Director General de Cultura, Humberto Vadillo, y con la Consejera de Cultura, Dolores Serrat, para tratar sobre la Ley de Lenguas. A este respecto, María José Blanc, portavoz de la Plataforma, confía en que en breve “se derogue la actual Ley de Lenguas y se apruebe una nueva Ley que realmente proteja y fomente las modalidades lingüísticas del aragonés, tanto del aragonés oriental como del altoaragonés. Fabla y catalán son imposiciones partidistas que no representan a los verdaderos hablantes patrimoniales”. Blanc cree que Vadillo y Serrat están en la misma línea y considera que “son unos muy buenos profesionales y confío en que cambien la tendencia de la última década en la que siempre se subvencionaba a los mismos y en la que no ha existido una cultura libre”.

Resumint: tots en línia contra alguna cosa. Ara els fa falta saber contra què estan.

La Conselleria de Cultura d’Aragó, en línia amb la FACAO, però sense noms per a les llengües «.