Una excursió pels masos homenatjarà els 75 anys del naixement de Desideri Lombarte | Comarques Nordcomarquesnord.cat, Pena-roja
» dimecres, 8 de febrer de 2012

Coincidint amb lo 75è aniversari del naixement de l’escriptor Desideri Lombarte, Penya el Setrill de Benicarló i l’Associació Cultural del Matarranya (Ascuma) han previst una excursió fins al Tossal dels Tres Reis per al pròxim diumenge 12 de febrer. Se tracte d’una iniciativa que recorrerà tots aquells pinar i masos que van acompanyar la memòria del poeta pena-rogí i la seua obra com a etern emigrant.

L’activitat estarà integrat en la Renovació de la Flama que organitze la Penya el Setrill de Benicarló i que comptarà amb la participació de clubs excursionistes i associacions de les comarques veïnes. Les eixides es faran des de diversos nuclis poblacions de la zona dels Ports, com són Pena-roja i Fredes, i el destí serà el Tossal dels Tres Reis, on es trobaran les diverses expedicions.

Nascut als Mas dels Molinars (terme de Pena-roja) un 7 de febrer de 1937, Desideri Lombarte ha estat un dels intel·lectuals més brillants que ha donat lo Matarranya. S’ha escrit i parlat molt sobre la seua obra poètica, lo seu compromís i el seu territori i també s’han musicat molts dels seus poemes. Precisament, fa uns anys se va rendir homenatge a la seua figura, commemorant-se els 20 anys de la seua desaparició.

Una excursió pels masos homenatjarà els 75 anys del naixement de Desideri Lombarte | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja