L’IEBC reedita els números històrics de “La Ribera del Cinca”

L’Institut d’Estudis del BaixCinca

L’Institut d’Estudis del Baix Cinca IEA presentarà el proper divendres dia 20 d’abril a les 20’15 a la Sala d’Actes del Palau Moncada de Fraga, el nou DVD navegable de la publicació històrica La Ribera del Cinca. Aquest suport digital conté la col•lecció de tots los números de la publicació de l’associació ”Amics de Fraga”, que va arribar a editar més d’un centenar de setmanaris, entre els anys 1929 i 1931 i que ha estat cedits per Ana Mari Satorres. La publicació conté valuoses informacions sobre la vida quotidiana de la Fraga d’aquests tres anys: agricultura, comarca natural, política, Miquel Viladrich, etc. A més, és testimoni dels principals esdeveniments de l’Espanya de la primera meitat del segle XX, com és la proclamació de la II República Espanyola. Per facilitar la navegació, s’ha fet un índex per any i número; un altre temàtic; articles en català, una secció de setmanaris destacats i per últim, material addicional on s’ofereix dos exemplars més antics de La Maza i de La Voz del Cinca.

El DVD, del qual se n’ha fet una edició limitada, es ven de manera inseparable amb l’estudi que l’IEBC IEA va editar l’any 2010, una investigació a càrrec de María Navarro Asín i que és el número 1 de la col•lecció anomenada “Lo rebost digital”.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja