Dimiteixen alts càrrecs del Consell de Llengües davant l’incompliment de la Llei de Llengües a l’Aragó | Comarques Nord

Dimiteixen alts càrrecs del Consell de Llengües davant l’incompliment de la Llei de Llengües a l’Aragó | Comarques Nord.

L’incompliment de l’actual Llei de Llengües per part del Govern d’Aragó ha fet que el president i la vice-presidenta hagin dimitit en el seu càrrec.El Consell Superior de Llengües d’Aragó ja va denunciar la desídia i la falta d’objectius concrets per protegir i cuidar el patrimoni lingüístic de l’Aragó, i que “des del passat mes de gener no hi ha hagut contactes amb l’executiu”. Per això, “aquest ens -format per experts lingüístics- fa públic el seu malestar mitjançant una declaració davant la desídia i la falta d’objectius concrets per protegir i cuidar el patrimoni lingüístic de la comunitat autònoma”.

Precisament avui, ‘El Periódico de Aragón’ concreta que “en diverses ocasions, aquest consell, presidit fins ara per José Bada, s’ha dirigit als responsables de la Conselleria de Cultura per interessar-se per la seua situació, sense que hagin obtingut una resposta. De fet, és la intenció d’este executiu autonòmic modificar la llei, i ja existeix un esborrany que pròximament es remetrà a les Corts. En este esborrany s’elimina referència alguna al terme català, tot i que és parlat per milers d’aragonesos en la seua franja oriental”.

En este mateix terme, lo rotatiu afegeix que “la fèrria oposició a emprar aquest terme per qüestions polítiques i obviant en tot moment el rigor acadèmica, provocarà que aquesta modalitat lingüística del català desaparegui del contingut de la llei. Mentre, s’ha quedat inactiu un consell format per quinze membres designats pel Govern d’Aragó, la Universitat de Saragossa i els cinc grups parlamentaris de les Corts d’Aragó. El Partit Popular es va abstindre en el seu moment de presentar a cap conseller davant el seu rebuig frontal a la llei”.

Finalment, la notícia concreta que “en principi, no es contempla que hi hagi dimissions imminents en el si del consell, però el malestar és patent i fins i tot algun integrant ha reflexionat molt sobre la idoneïtat de continuar en un òrgan que a penes ha pogut desenvolupar el seu treball. Avui faran públic el seu malestar, ja que consideren que tenen un compromís adquirit que han de complir, tot i el desinterès mostrat per l’actual Executiu autonòmic”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja