“IDENTITATS PERVERSES, Identitats en Conflicte”. Congrés a Lleida.

CALL FOR PAPERS, | IRIS.

 

CALL FOR PAPERS,

Benvolguts, benvolgudes.

L’Institut de Recerca en Identitats i Societat (IRIS) de la Universitat de Lleida,  organitza la seva tercera edició del seu congrés internacional anual al voltant de la identitat. Aquest any, se celebrarà durant els dies 14, 15 i 16 de novembre de 2012 a la facultat de lletres, edifici Rectorat.

Com en cada edició, assistiran els experts més destacats en la temàtica proposada, sempre de forma interdisciplinària, i amb punts de vista diversos (Història, Antropologia, Lingüística, Literatura, Filologia, etc). Aquest any se centrarà en les identitats en conflicte, les Identitats Perverses: els usos perversos que se li ha donat  al tractament de la identitat des del punt de vista de la cohesió social: la xenofòbia,  el racisme,  el rebuig,  els mals usos de la llengua com a catalitzador de fractures socioculturals.

Tota persona o col·lectiu que hi estigui interessat/da, està convidat/da a participar-hi! Podeu presentar una comunicació o  paper, iniciatives o actuacions sobre la temàtica (publicacions, centres de recerca, projectes educatius, projectes de treball social, etc.),  o fins i tot organitzar una sessió. Tindreu a la vostra disposició una sala de conferències equipada amb projector i connexió a internet.

 

Podeu trobar més detalls i inscriure-us entrant a la nostra web www.iris.udl cat.

Si necessiteu algun aclariment o teniu algun dubte, contacteu amb nosaltres a secretaria@iris.udl.cat

 

Vine i participa-hi!

Informació sobre les comunicacions:

 

– Pot participar-hi qualsevol persona, col·lectiu, centre de recerca, etc., que hi estigui interessada.

– Les comunicacions hauran de tenir una temàtica relacionada amb el congrés.

– La comunicació pot ser exposada en qualsevol llengua.

– Cada comunicació haurà de tenir una durada màxima de 15 minuts.

– Es podrà lliurar un resum de la comunicació fins l’1 de setembre de 2012, la qual serà avaluat per un comitè d’experts.

– A mesura que s’acceptin les comunicacions, es farà saber als interessats, i aquestes s’indicaran a la web.

– Les comunicacions els autors de les quals vulguin publicar i superin l’avaluació de qualitat, seran incloses  dins les actes del congrés.

– El preu d’inscripció és de 50€. Amb aquesta inscripció, tindrà dret a participar i assistir a totes les conferències i activitats del congrés.

 

Nou congrés de l’IRIS: “IDENTITATS PERVERSES, Identitats en Conflicte”

En un món globalitzat, en unes societats progressivament més multiculturals i complexes, en continu contacte intercultural on la coexistència de llengües i cultures configura la construcció d’identitats plurals, es planteja la necessitat ineludible i insuficientment atesa d’estudiar els conflictes identitaris excloents i les dinàmiques dels processos provocats per la super-diversitat. Aquest Congrés  Identitats Perverses. Identitats en Conflicte té com objectiu analitzar els mals usos que se li ha donat al tractament de la identitat des del punt de vista de la cohesió social: la xenofòbia,  el racisme,  el rebuig,  els mals usos de la llengua com a catalitzador de fractures socioculturals etc. Per la seva temàtica, aquest congrés, no només té un potencial intel·lectual sòlid, sinó que aportarà respostes a problemàtiques socials molt actuals.

Des d’aquesta perspectiva, l’IRIS per tercer any consecutiu,  organitza una trobada internacional a fi de què  els més destacats especialistes en diferents àmbits, donin a conèixer les seves recerques, hipòtesis i teories al voltant del tema proposat, les identitats en conflicte, aquelles que creen fractures interculturals, marginació de minories o dominació per part de la cultura dominant, donant un espai importat a les llengües aplicades, l’expressió literària com eina de coneixement. Aquesta vegada es centra en els conflictes que poden sorgir dels  moviments migratoris, polítics, de gènere, etc; tots aquests fenòmens analitzats des d’un punt de vista multidisciplinari, diacrònic i geogràficament divers pot donar un ampli gresol de mirades, explicacions i anàlisis conceptuals que ens permetrà entendre els fenòmens contemporanis com el nou paper de la dona, de les xarxes virtuals, de la migració o dels nous moviments polítics.

 

Contingut del congrés:

1.- Conferències sobre el tema referit fetes dels especialistes.

2.- Espais de debat amb la finalitat d’intercanviar idees i confrontar  interpretacions.

3.- Un bloc del Congrés serà destinat a la presentació de comunicacions d’investigadors o col·lectius que estiguin interessats en participar-hi ja sia amb amb comunicacions, presentacions de centres de recerca, projectes educatius, projectes de treball social, etc.

4.- Recollida de conclusions i presentació final dels resums de les investigacions en forma de publicació.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja