Àngel Villalba ens regala un nou disc amb cançons conegudes i altres d’inèdites | Comarques Nord

Àngel Villalba ens regala un nou disc amb cançons conegudes i altres d’inèdites | Comarques Nord.

M

comarquesnord.cat . Favara . divendres, 8 de juny de 2012 . | Deixa un comentari
Etiquetes: ,

El cantautor de Favara, Àngel Villalba, acaba de publicar el seu nou treball discogràfic, un àlbum on hi trobarem tretze talls musicals i entre els quals hi trobarem algunes de les seues cançons més conegudes i inèdites. Entre elles hi trobarem els anticips que Ràdio Matarranya va mostrar per als seus oients, com ara ‘Carmen’ o ‘Olivera d’Aragó’, cançó amb la que s’obre este últim disc.

També hi trobarem algunes cançons més personals, com ‘Un recerent d’amor’ o altres de contingut social com ‘Amic Desideri’, on Àngel Villalba li explica al seu amic poeta de Pena-roja la delicada situació política i lingüística per la que passa la Franja i el català a l’Aragó, una cançó que precisament ja es va poder escoltar en aquell doble recopilatori que va publicar Ascuma titulat ‘Sons del Matarranya’.

En aquest últim treball hi han participat músics coneguts i propers a la nostra comarca, entre ells el guitarrista afincat a Queretes Lorenzo Latorre, així com també Jean Pièrre Guitard (Queretes) que ha estat als teclats i la producció (Estudis Aleatoria). En aquest disc també trobem a Eugenio Arnao a la percussió, Alberto Navas al violí i Florencio Roca amb el llaüt, la guitarra i la bandúrria. Villalba posa veu, guitarra i timple canari.

Ángel Villalba es va donar a conèixer l’any 1968 com a teloner de Quico Pi de la Serra, però aviat va començar a actuar amb Ovidi Montllor, Quintín Cabrera i Carlitos Molina. Va tocar en les Jornades llibertaries de Barcelona durant set dies. També tocà amb Lluís Llac, Teresa Rebull, Luis Pastor o Marina Rosell. L’any 1976 gairebé va desaparèixer de l’escena, fins que l’any 1984, en motiu de la preparació del ‘II Congrés Internacional de la Llengua Catalana’, inicià gires per gairebé tots els pobles de la Franja d’Aragó.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja