Convergència Democràtica de la Franja celebra el seu Congrés

 

Ahir diumenge, al Palau Montcada de Fraga, Convergència Democràtica de la Franja va celebrar el seu segon congrés, comptant amb la presència del secretari del Govern de la Generalitat, Germà Gordó, i del delegat a Lleida, Ramon Farré.
En la primera part del Congrés, tancat a militants i simpatitzants, CDF va aprovar la seva ponència política, la d’organització i l’informe de gestió, els tres per unanimitat, conjuntament amb la redefinició de l’estructura executiva i la renovació de càrrecs. Marta Canales, fins ara número dos del partit, va assumir la Secretaria General, comptant amb un equip jove i renovat, que assumeixen quatre Secretaries executives: organització, política municipal, estratègia, i comunicació. El final del congrés, obert al públic, ha comptat amb representants de l’administració local i d’associacions i entitats municipals i comarcals.

Les línies generals del programa polític, tal com va explicar Canales, s’han vist fortament influenciades i adaptades a la situació de crisi econòmica, financera, social i, també, de valors que viu la nostra societat. Per això, la reivindicació de valors definitoris de CDF, com són la cohesió territorial, integració, transparència i compromís ètic, l’esforç i treball, o l’excel·lència ” formen part de l’adn ideològic de manera transversal”, segons va explicar Canales.

En clau econòmica, el límit de despesa, de dèficit i de deute públic, juntament amb les polítiques d’ajust de contenció de la despesa són necessàries, però no tindran eficàcia si no es conjuguen amb les de reactivació econòmica que permetin incrementar els ingressos, per així garantir el progrés i el benestar social.
La defensa del teixit productiu, pimes i autònoms; del sector agrari com a eix estratègic, les polítiques hídriques i infraestructures hidràuliques; la promoció turística cultural i rural; la necessitat que Aragó reingressi a la Euroregió, o el suport al Corredor mediterrani com a projecte europeu prioritari i del qual la Franja serà zona d’influència, han estat algunes de les apostes de la formació.

Aprofitant la presència de dos representants del Govern català, Canales ha interpel·lat sobre l’atenció sanitària dels pacients de la Franja a Catalunya. Segons la convergent, “la gent de la Franja hauríem de poder ser atesos a Lleida, si així ho volem. La DGA i la Generalitat han de trobar mecanismes de compensació per a això, perquè nosaltres no tenim perquè perdre qualitat ni proximitat en els serveis sanitaris que hem rebut des de sempre i que volem continuar rebent “.
Ramon Farré, delegat del Govern català a Lleida, ha manifestat que “nosaltres continuarem treballant i insistint perquè la vostra assistència quedi garantida a Catalunya. La DGA i la Generalitat hem de trobar la solució que eviti que la gent de la Franja patiu una situació administrativa que us perjudica “.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja