Els municipis afectats pel ‘Parc Natural’ es troben a Beseit amb el Govern d’Aragó | Comarques Nord

Els municipis afectats pel ‘Parc Natural’ es troben a Beseit amb el Govern d’Aragó | Comarques Nord.

Beseit ha estat lo punt de trobada dels consistoris de Beseit, Valderrobres i Pena-roja i del Govern d’Aragó, després de que el conseller d’Agricultura i Ramaderia autonòmic, Modesto Lobón, anunciés l’interès en crear la figura de Parc Natural als Ports. De fet, Terol és una de les dos províncies de tot l’estat espanyol que no té cap Parc Natural, i a la vegada l’autonòmic ha pensat amb els Ports de Beseit perquè, com ja succeix al País Valencià i a Catalunya, els Ports tenen figura protegida en aquestes dos comunitats.

El passat dilluns, una representació important dels consistoris de Beseit, Valderrobres i Pena-roja es va trobar amb el director general de Conservació del Medi Natural del govern autonòmic, Pablo Munilla, qui els va explicar de primera mà l’interès que té el Govern d’Aragó en aconseguir aquesta figura de ‘Parc Natural’ a Terol i perquè es van decidir, des d’un principi, per l’espai dels Ports del Matarranya. A la vegada, també va explicar tot el procediment que s’ha de seguir per aconseguir aquesta figura.

I és que Munilla va ser clar al respecte. Els Ports de Beseit només podran convertir-se en Parc Natural si existeix “pau social” i consens al territori. Per contra, si els veïns dels municipis implicats no li donen suport, el Govern no impulsarà el projecte. A la vegada, també va recordar que els Ports no són l’únic candidat de Terol en aconseguir la figura, una província que el mateix Munilla considera “oblidada” en aquesta matèria, ja que és una de les dos úniques províncies de tot l’estat que no té Parc Natural.

Fa unes setmanes, lo conseller Lobón ja va avançar l’interès de convertir Ports de Beseit en Parc Natural. Per aconseguir-ho, però, s’han de seguir tot un seguit de procediments que han de comptar amb consens entre els veïns dels tres municipis que tenen terme als Ports. A la vegada, el primer pas consistiria en la redacció d’un Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la zona, un pla que l’any 2009 va comptar amb l’oposició del PP, partit que ara vol impulsar la figura de Parc Natural.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja