El ple de Ripoll vota unànimement a favor del català

Ripolles Digital.

No prospera, però, la reprovació socialista a la Generalitat pels incompliments en carreteres

27/06/2012, Actualitzat a les 07:15h

pleripolljuny

ERC va veure aprovada per unanimitat la seva moció en defensa del català, arrel del fet que una ripollesa, Dolores Serrat, hagi creat l’aragonès oriental a la seva comunitat, en la seva facultat de consellera de cultura del govern de l’Aragó.

ERC va presentar la moció davant dels continuats atacs a la llengua catalana des de molts sectors i pel fet que determinada premsa de l’estat hagués vinculat la decisió de Serrat, sent ripollesa, a la declaració de persona non grata per part de l’ajuntament ripollès a la família reial.

A més, des de l’equip de govern es va incloure un altre punt en el qual es rebutjava també la decisió del tribunal Suprem contra la immersió lingüística en mainada de tres a sis anys.

No va prosperar, però, la moció socialista que demanava que es palesés a la generalitat que ha incomplert i indefinit els compromisos tant amb la variant est com amb l’entrada sud de Ripoll.

El portaveu socialista, Enric Pérez, pensa que no és bo tenir tanta fe en el conseller Recoder quan s’han produït incompliments, com per exemple, el recanvi dels combois de Renfe.

Des de l’equip de govern van votar en contra perquè van al·legar tenir el compromís del conseller de territori i sostenibilitat que la variant de Sant Bertomeu no s’aturava sinó que s’aniria redactant la tramitaci`ó administrativa fins que estigués a punt de licitació, tot i que el seu cost, 78 milions d’euros, la feia inviable a curt termini.

Pel que fa a l’entrada sud de Ripoll, amb un projecte de 6 milions d’euros, hi ha el compromís, segons l’equip de govern, de tenir el projecte la propera tardor, però, a més, en una reunió amb el director general de carreteres, es va acordar prioritzar les rotondes de la carretera de Les Llosses i dels supermercats perquè sí que amenacen la seguretat viària i, així fer el projecte per fases.

La Generalitat també redacta l’enllaç nord de la variant, a la font del Sant, encara que caldrà finançament de Madrid.

La moció es va rebutjar amb els vots en contra de CiU, l’abstenció de PxC, i els vots a favor del PSC i ERC.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja