Detingut un ciutadà d’origen britànic com a possible autor de l’incendi declarat dijous a dos termes del Matarranya | Comarques Nord

Detingut un ciutadà d’origen britànic com a possible autor de l’incendi declarat dijous a dos termes del Matarranya | Comarques Nord.

Durant tota la nit han continuat les labors d’extinció de l’incendi declarat dijous a la tarda a la zona de Valderrobres, entre els rius Tastavins i Matarraña, en els termes municipals de Portellada i Fresneda. A primeres hores del matí s’han sumat al dispositiu les unitats helitransportadas de Calamocha, Planizar, Alcorisa i Peñalba.

L’incendi, que es troba en nivell zero i estabilitzat des de primera hora del matí, està a l’espera del reconeixement dels mitjans aeris per delimitar el perímetre i poder realitzar una estimació de la superfície cremada, així com de les decisions a prendre per atacar el foc. Encara que les primeres aproximacions indiquen que el foc podia haver afectat a unes cent hectàrees de cultius agrícoles, principalment, a més de pineda i matoll.

Des de les dues del matí estan actuant mitjans de la Generalitat de Catalunya (15 bombers i 3 autobombes) i dos escamots de la Unitat Militar d’Emergències (UME). També estan treballant, un total de sis quadrilles terrestres, 7 autobombes, com a mitjans propis –a més de les unitats helitransportadas. Des de la Diputació Provincial de Terol s’ha incorporat un vehicle nodrissa juntament amb una autobomba. A més de la BRIF de Daroca i voluntaris del Matarraña, també formen part de l’operatiu tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi ambient del Govern d’Aragó. Així mateix, el conseller titular en aquesta matèria, Modest Lobón, s’ha desplaçat fins a la zona de l’incendi per supervisar les labors d’extinció.
Agents de Protecció de la Naturalesa han detingut a un ciutadà d’origen britànic que ocupava una de les masies afectades, com a possible causant del foc. La investigació continua oberta a la recerca de noves dades que puguin esclarir el succés.

A l’espera de l’evolució de l’incendi, es troben també en prealerta un helicòpter bombarder Kamov del Ministeri d’Agricultura i Medi ambient. Una vegada estabilitzat el perímetre, en aquests moments s’està treballant per donar per controlat l’incendi al llarg de la jornada.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja