(cat) “Esfendemos as luengas” demana retolació en aragonès en Comarques com “Jacetania”

“Esfendemos as luengas” demana retolació en aragonès en Comarques com “Jacetania” i torna a denunciar el mal ús de recursos europeus

“Esfendemos as luengas” ha denunciat i denunciarà l’ús de recursos europeus per amagar les llengües d’Aragó. Senyals de desviaments com el de la Foto a “Guarrinza” (vall d’Echo), no ensenyen la realitat aragonesófona de Comarques com la de Jacetania.

Encara que allà per novembre el Consell Europeu va fer un informe on tornava a demanar la presència i cooficialitat de les llengües minoritàries a l’Estat espanyol. Ens trobem amb exemples com els de la foto, on els recursos econòmics d’Europa (propis i del programa “Leader”) per a senyalització cultural, no reflecteixen la realitat lingüística d’aquestes zones.

Aquesta vegada és la Comarca de la “Jacetania” i la seva senyalització de camins, però al juliol aquesta mateixa plataforma ja va denunciar el programa cultural del “Geoparque de Sobrarbe” finançat amb fons europeus “Leader”, “Cultura” i “Interreg” amagant la existència de l’aragonès entre els pastors i adoctrinant nens / les a la No existència d’aquesta.

Esfendemos as Luengas

Web: http://esfendemosasluengas.wordpress.com

Twitter: @esfende_las

Facebook: https://facebook.com/esfendemos.asluengas

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja