La Fira del Vi i el Mercat Medieval reuneixen a més de 2000 persones a Queretes | Comarques Nord

La Fira del Vi i el Mercat Medieval reuneixen a més de 2000 persones a Queretes

20100328_firaqueretes_0171_156
________________________
Marc Martí Badia, Queretes
dilluns, 29 de març de 2010

El bon temps i el fet que per a molts el passat de cap de setmana fos el primer de les vacances de Setmana Santa van fer que la localitat matarranyenca de Queretes es veies plena de visitants des de primera hora del dissabte. Així, des de bon matí, eren molts els que passejaven tranquil·lament entre’ls “stands” del mercat medieval ubicat al casc històric de la vila i que després s’apropaven al recinte ferial per a tastar els vins de la terra. Ja per la tarde, el pregó inaugural del mercat va fer que la plaça major de Queretes s’omplis de gent que va ballar al só de la música tradicional de les dolçaines i els tabals per després escoltar atentament al joglar local que d’una manera molt breu va relatar l’historia del municipi, inaugurant oficialment aquesta VI edició del Mercat Medieval.

El riu de gent que no parava de passejar per la vila no parar durant tot el dia. Alguns es dedicaven apassionadament a tastar els vins que els diferents productors oferien a la fira del vi mentre altres caminaven per les paradetes del centre de Queretes observant tot tipus de productes tradicionals, des de herbes medicinals i productes agroalimentaris de la zona fins a joies i altres tipus d’artesania feta mà, que oferien els venedors abillats amb vestits d’època. Aquesta primera jornada, en la que també es va realitzar la primera sessió del curs d’iniciació al tast de vins, de la mostra va finalitzar en un gran sopar seguit d’un espectacle medieval.

La jornada del diumenge va començar en una actuació del grup de dolçainers i malabaristes que va estar els dos dies animant les diferents zones del recinte ferial. Rodejats per una gran nombre de visitants, els musics van seguir ambientant la activitat aconseguint que menuts i grans gaudiren de la música medieval, i en moltes ocasions, que sonrigueren gracies a les seues petites intervencions teatrals. Poc després de migdia, va celebrar-se l’acte d inauguració oficial de la Fira del VI en el que la diputada al congrés per Terol, Yolanda Casaus, va ser declarada Ambarixadora de la Fira 2010 i es van donar a conèixer els premis del certamen d’enguany. Les Bodegues Crial de Lledó van ser premiats en dos categories, el seu “Crial” va ser triat com a millor Blanc Jove i el Coupagne com a millor “Tinto Jove”. En la categoría de Rosat Jove, el guarrdó va anar a mans de les Bodegues Nuestra Señora del Oliver de Lécera pel seu “Balsira”. La Bodega Muntaner de Maella va rebre el premi al millor “Criança” pel seu “Barono”, i, finalment, en la categoria de “Criança D.O Terra Alta” el premiat va ser “L’Aube 2005” de Batea.

Encara que durant tot el cap de setmana l’afluència de públic va ser molt alta, el diumenge per la tarde el recinte ferial es va quedar petit per la gran assistència de visitants que van voler gaudir dels millors caldos del Matarranya i de tots-els-premiatsterritoris veïns.

L’edició d’enguany ha batut rècords en quant a assistència de públic perquè tot i que “Hem venut 1.500 tastadors als visitants, més o menos com l’any passat. Però la veritat es que enguany es que la sensació es que enguany hi habia molta més gent que en edicions anteriors”, va explicar Pilar Beltrol, regidora de fires de l’Ajuntament de Queretes. D’aquesta manera, la participació total en els actes va superar les anteriors edicions superant els 2.000 visitants. A més, en aquesta ocasió també s’ha ampliat la varietat d’expositors, fet que des de l’organització es considera molt positiu. “Com a novetat, podem destacar que enguany han vingut expositors del Somontano que altres anys no havien participat. Això es molt positiu, perquè confirme que els productors i aficionats d’altres territoris ens comencen a conèixer”, va dir Beltrol que també va voler destacar que els expositors “es van quedar molt contents, perquè tot i la crisis han venut bastant”.

El bon ambient i l’alta participació, tant d’expositors com de visitants, confirmen que la cita s’ha consolidat com una de les activitats més importants en el seu àmbit que es celebren a la Comarca del Matarranya en concret, i dins la província de Teruel en general.

___________
documents
· Fotogaleria: “Mercat Medieval de Queretes”
· Fotogaleria: Fira del Vi de Queretes

La Fira del Vi i el Mercat Medieval reuneixen a més de 2000 persones a Queretes | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja