Pena-roja obre a concurs la gestió de l’Hotel-Restaurant de la Mare de Déu de la Font | Comarques Nord

Pena-roja obre a concurs la gestió de l’Hotel-Restaurant de la Mare de Déu de la Font | Comarques Nord.

Pena-roja obre a concurs la gestió de l’Hotel-Restaurant de la Mare de Déu de la Font

20130211 Penaroja PleMunicipal

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 12 de febrer de 2013 . Deixa un comentari

Pena-roja posa a concurs la gestió de l’Hotel-Restaurant de la Mare de Déu de la Font, un establiment que està situat en un espai envejable, ja que l’entorn històric que l’envolta està catalogat com a Patrimoni Mundial. En l’últim ple ordinari, el consistori de Pena-roja va aprovar per unanimitat el prec de condicions per a la contractació de l’hotel de la Mare de Déu, que entra així a concurs. L’objectiu del consistori és que l’establiment funcioni, per la qual cosa es donaran facilitats perquè es consolidi una bona gestió i un bon projecte a llarg termini.

Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja, va explicar als micròfons de Ràdio Matarranya que “portàvem bastant temps treballant en això, buscant i definint les coses que volíem traure”, i al ple “es tractava simplement de donar-li un caràcter oficial”. Esteve va afegir que “hem prioritzat donar totes les facilitats possibles perquè ho agarro algú i, a l’hora d’adjudicar, buscar que es valorin els criteris perquè això funcioni”. L’alcalde de Pena-roja va recordar les últimes experiències en la gestió d’este complexe turístic, i això “no volem que passo”.

. La cara i la creu

El restaurant de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja va funcionar i va tindre molta espenta els anys 80 i 90, quan Pena-roja era el centre porcí del Matarranya i quan es van viure moments d’obres molt importants a les vies de comunicació del centre-sud de la comarca i en connexions entre territoris de la vora. Però els dos últims projectes (i que s’hi va sumar espai d’habitacions) no han acabat de funcionar, i als pocs mesos els gestors van abandonar. Per això, l’ajuntament creu que “cal mirar què ha passat” i que “és molt important la implicació i l’esforç de la gent que ho agarro” perquè acabo funcionant.

Per això, a l’hora de redactar els precs per a la contractació de la Mare de Déu de la Font el consistori “ha volgut donar facilitats durant els primers cinc anys de gestió”. Es creu que “en eixe temps” el gestor “ha pogut saber exactament l’evolució del projecte que vol fer, si és rentable i si es pot apostar per ell”. Esteve va recordar que la Mare de Déu “és un espai únic”, però que necessita d’un projecte que començo caminant i donant-se-li vida “poc a poc”. L’alcalde de Pena-roja va reconèixer també que “és difícil aventurar-se en un projecte així, i més en els temps que corren”, però que per això es donen també facilitats.

. La subvenció del Feader

El ple ordinari de Pena-roja, celebrat el passat divendres 8 de febrer, tenia diversos punts a l’ordre del dia. A banda de l’aprovació dels precs de condicions per a la contractació de la Mare de Déu de la Font, el consistori pena-rogí també va tirar endavant l’acceptació de la subvenció Feader de la Diputació Provincial de Terol d’esta anualitat. Esta, xifrada en 15.800 euros, anirà destinada a la tercera fase de les obres de rehabilitació i empedrat del carrer Sant Miquel. Les obres van finalitzar esta tardor, i a banda de donar-li un toc rústic al carrer, s’han centrat en la substitució de desaigües i també de tomes d’aigua.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja