L’Armada Espanyola retira la ‘casa reial catalana’ de la web per una denúncia de la PNHC

L’Armada Espanyola retira la ‘casa reial catalana’ de la web per una denúncia espanyolista – VilaWeb.

La web de l’Armada Espanyola té una secció dedicada als estendards d’Astúries i Lleó, Castella, Navarra i Catalunya i l’Aragó. I en la definició de l’escut català, es feia referència a la ‘casa reial catalana’. Fins que el diari ABC se’n va assabentar, va publicar una notícia criticant que la web de l’exèrcit de la marina espanyol tractés ‘l’actual Catalunya com si fos un regne històric, quan mai no ho va ser’. Arran de la notícia, l’Armada ha retirat el text, i en la web on abans hi havia l’explicació sobre l’escut català ara s’hi veu tan sols un breu missatge: ‘text en revisió.’

La referència a l’escut català que hi havia a la web, ara censurada, deia: ‘Basant-nos en el fet que Ramon Berenguer III, ‘el Gran’ (1097-1131), feia servir en els seus segells tres pals, raonablement per haver reunit els comtats de Barcelona, Besalú i Provença; quan es va unir Catalunya amb Aragó pel matrimoni de la princesa Peronella, filla de Ramir el Monjo, amb el del comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, ‘el Sant’ (1131-1162), les primitives armes d’Aragó, la creueta de plata, la creu de Sant Jordi i els quatre caps de moro, van cedir lloc preferent a les de la casa reial catalana i els bastons d’or representarien el monarca com a rei d’Aragó, comte de Barcelona i senyor de Montpeller.’

Aquesta pàgina de la web de l’Armada ha estat censurada, però en la memòria cau que ofereix la cerca a Google es pot encara llegir la informació censurada, si bé sense que hi apareguin els dibuixos dels escuts a què fa referència la descripció.

El diari ABC es feia ressò d’una denúncia feta per la plataforma espanyolista ‘No hablamos catalán‘. I arran d’això, hi ha hagut la censura. L’Armada espanyola ha explicat a aquest mateix diari que havien constatat ‘discrepàncies històriques’ en la web i que per això farien ‘un estudi rigorós’ i que quan hi hagi conclusions es tornarà a publicar la informació rectificada a la web.

Notícia relacionada: La falsa teoria de l’origen català de la bandera espanyola

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja