Lledó busca xiquets per mantindre la seua escola | Comarques Nord

Lledó busca xiquets per mantindre la seua escola | Comarques Nord.

El municipi de Lledó està buscant famílies amb xiquets en edat escolar per mantindre obert el col·legi al menys un any més. I és que les recents notícies en ensenyament, que per una banda destaquen el tancament de l’escola de Crivillén i per l’altra l’augment del nombre mínim d’alumnes per mantindre el col·legi obert, fan perillar el futur de l’escola i a la vegada del poble de Lledó. Els veïns del poble ja han explicat en moltes ocasions que el futur del poble passa per mantindre oberta l’escola. I per això s’està fent tot el que es pot perquè Ensenyament no obligui a tancar les instal·lacions.

Tot i que des d’Ensenyament no han confirmat quins ràtios mínims s’exigiran de cara al pròxim curs escolar, les recents informacions apunten que aquest nombre podria pujar fins a set alumnes. Per això, des de l’Ajuntament de Lledó han començat a moure fitxes i estan buscant famílies amb xiquets per omplir les aules. Per fer-ho possible, des del consistori s’han fet esforços per trobar-li feina a una família amb tres fills, dels quals dos estan en edat escolar. Això suposa que, de moment, Lledó s’assegura cinc alumnes per al pròxim curs. Encara així, este nombre sembla insuficient.

Precisament, l’alcaldessa de Lledó, María José Vallés, va destacar que “la primera família la tenim, però mon faltaria una altra”. De moment, “no sabem el nombre mínim d’alumnes que demanen. No sabem segur si serà de set o no. Però ens han dit que si en tenim set, segurament ens mantindran” l’escola. En anys anteriors, el ràtio mínim era de quatre xiquets, encara que a Lledó se li van mantindre les aules amb tres alumnes. Tot i això, la variació d’aquests ratis en l’Escola Rural ha aixecat el crit al cel, ja que altres pobles del Matarranya, com ara la Vall del Tormo, té ara mateix 11 xiquets a les aules.

Vallés va defensar a més que “farem el que sigui necessari per aconseguir la suficient gent”. Encara així, no va amagar que “portem molts de nervis perquè l’escola és una cosa primordial per al poble”. De fet, hi ha gent interessada en vindre a Lledó a canvi d’un lloc de treball, encara que també va reconèixer que “és difícil perquè han de coincidir moltes coses”, sense anar més lluny “que la família es pugui adaptar bé a les condicions d’un poble com Lledó”. Encara així, l’alcaldessa de Lledó va afegir que es buscarà una segona família per garantir l’escola al poble.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja