El més rellevant de lafranja.net i el 17 aniversari

undefined

Lafranja.net està complint 17 anys de vida, recopilant informació sobre el territori. Per a lafranja.net la data de màxim interès va ser el 2013, amb tota la polèmica del LAPAO i la nova llei de llengües. El tema va sobrepassar el seu públic habitual, i es va convertir en un tema d’interès global. A partir d’aquesta data, les visites han anant minvant, com era d’esperar. Tot i que l’últim any vam escomençar en la mateixa dinàmica, baixant lo nombre de visites (finals de 2019), però des de 2020 tenim més visites (comparació de les visites de cada mes amb les del mateix mes durant l’any anterior).

Quins temes han interessat més? Especialment, saber què és la Franja (quins pobles la formen, com s’escriuen o què diu la RAE sobre el nom de la llengua), però també rutes del Mataranya, i articles d’opinió que van donar el clau en un tema d’actualitat (pin parental) i novetats editorials.

Títol Vistes
Home page / Archives 5.346
Quins pobles són de la Franja? 886
Rutas y vías de escalada en el Matarraña. 286
Els noms dels pobles de la Franja 196
Pin parental, un vell problema (Lo Cresol, María Dolores Gimeno) 115
Posició de la RAE sobre el català a la Franja (La lengua de los valencianos) 106
Novetat editorial: Jacinto Bonales. Memòria ofegada. Reivindicació laboral i repressió política a Mequinensa i la conca minera (1889-1963)  95
Clarió Matarranya: Festa de la llengua materna 2020 87
“Los curas aragoneses nos rebelamos porque querían separarnos por la lengua. Si las parroquias se hubieran quedado en Lérida, esto formaría parte hoy de Cataluña. 65

D’on venen les visites quan no escriuen lo domini directament al navegador? Bona part d’elles venen de Google, i bastantes, també de Facebook. I a qui aportem visites? Sobretot a tempsdefranja.org (que també aporte bona part de les notícies). Però també a gent qeu busque rutes d’escalada al Matarranya (www.fontdelpas.com), Twitter i Facebook, vilesigents.wordpress.com, Heraldo, La Comarca, finestro.files.wordpress.com

La ICF manté una llista de difusió que et permetrà rebre ~ 1 correu setmanal amb informació de la Franja. Subscriu-te!