Les notícies de Temps de Franja 97

Source: Les notícies de Temps de Franja 97

Temps de Franja

Revista aragonesa en català d’actualitat i reflexió

N. 97 • 24 d’abril de 2020

Crisi

// Juli Micolau

Avui, proclius com som a commemorar, és el 50 aniversari del Dia de la Terra, un planeta que es calenta per efectes del canvi climàtic i congela la humanitat amb virus, confinaments i paràlisi econòmica.

L’aigua pot parèixer una font renovable però és un bé escàs i el seu recurs, vital. Preservar el medi ambient és fonamental per a donar-nos l’esperança del seu aprofitament, tant per al rec dels camps com per a beure.

Llegir-ne més.

L’IEBC publica un llibre que recupera la memòria minera i reivindicativa de Mequinensa

Jacinto Bonales Cortés. Memòria ofegada. Reivindicació laboral i repressió política a Mequinensa i la conca minera (1889-1963). Ed. Institut d’Estudis del Baix Cinca IEA, Col·lecció Gallica Flavia núm. 12
// Redacció

Aquest any 2020, malgrat la pandèmia, l’Institut d’Estudis del Baix Cinca torna a presentar una novetat editorial dins la col·lecció Gallica Flavia. Es tracta d’un estudi d’història contemporània centrat en el moviment obrer dins la conca minera de Mequinensa.

Llegir-ne més.

Funeral

// Marina d’Algars

Totes les cultures tenen els seus rituals d’enterrament: egípcia, índica, xinesa, hebrea, islàmica… El funeral és un ritu que canalitza la nostra manera de reaccionar davant la mort i un tret diferencial amb la resta d’éssers vius. Ja els neandertals tenien un comportament col·lectiu i enterraven els morts de forma ritual.

Llegir-ne més.

Info Insti, un programa de Ràdio Matarranya

// Carles Sancho

Per a l’alumnat de l’assignatura de català de l’institut Matarraña el confinament no ha sigut cap impediment per seguir col·laborant a Ràdio Matarranya amb el seu programa setmanal Info Insti, d’aproximadament trenta minuts de durada i que s’emet en antena puntualment cada divendres durant del curs escolar. L’alumnat, des de les seues viles, a conseqüència de la quarantena, participen com a reporters en un programa informatiu que coordina la professora de català del centre Pepa Nogués.

Llegir-ne més.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja