Tremosa vetllarà per garantir la seguretat ambient de la tèrmica de Mequinensa

Tremosa vetllarà per garantir la seguretat ambient de la tèrmica de Mequinensa

Segrià Societat
Escrit per Bondia.cat
Divendres 18, Desembre de 2009 18:44

L’eurodiputat Ramon Tremosa, integrat en el Grup Liberal Europeu, ha visitat aquest divendres Seròs, on s’ha reunit amb la Plataforma Almatret Net i veïns del Segrià i la Franja residents a la zona d’afectació de la futura central tèrmica de Mequinensa.

Tremosa també ha explicat les gestions que es duen a terme al Parlament Europeu respecte a aquest projecte. L’eurodiputat creu bàsic que “si aquesta tèrmica s’ha de fer, que es faci amb tots els controls que garanteixin la qualitat de vida i les expectatites de futur i de progrés que té aquest territori”, però ha afegit que “si detectem alguna cosa que és irregular, inquirirem les vegades que faci falta al parlament europeu, traslladaré totes les preguntes que faci falta de la gent del territori, demanaré tantes entrevistes amb eurofuncionaris com faci falta… per garantir la seguretat i futur del territori”.

Al mes de gener, si no hi ha cap imprevist, està prevista l’aprovació de la nova comissió de Medi Ambient i la presa de possessió del nou comissari, Janez Potocnik, integrat també en el Partit Liberal Europeu, d’Eslovènia “a qui abordarem immediatament amb aquest tema i aprofitarem l’afinitat que tenim, ja que CiU també està integrat en el mateix partit, perquè tots els controls que calguin es facin. Si cal, intentarem que el comissari de Medi Ambient vingui a Seròs perquè s’ho miri ell en persona”.

Tremosa a afegit que “sobta molt l’excés de zel purità ecologista que el tripartit té pel que fa al canal Segarra-Garrigues, però, en canvi, després, no fa res quan s’està fent una central tèrmica a pocs quilòmetres de Catalunya amb un impacte que pot afectar al territori català segons indiquen tots els vents”.

Notícies relacionades:

CiU de Seròs veu irresponsable que ERC estigui en contra de l’estudi l’impacte ambiental per concretar l’afectació de la central tèrmica

Un estudi assegura que la tèrmica de Mequinensa serà més perillosa en dies de boira o forta calor

Desavinences a la Diputació sobre les accions a emprendre contra la futura tèrmica de Mequinensa

mitjançantTremosa vetllarà per garantir la seguretat ambient de la tèrmica de Mequinensa.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja